Y’s Men’s klubberne har til formål at støtte kristeligt børne- og ungdomsarbejde, socialt udviklingsarbejde. Dette gøres typisk ved enten at udføre et stykke praktisk arbejde, eller i form af økonomiske donationer.

Donationer fra Hobro Y´s Men´s Club 2020

Artikel i Hobro Avis af Niels Ole Ladefoged (juli 2020)

Hobro Y’s Men’s Club er en velgørende organisation, der hvert år uddeler temmelig store pengebeløb til en række velgørende formål både lokalt og i ulande. Under “normale forhold” bliver modtagerne af tilskuddene præsenteret på en såkaldt donationsaften, der oprindeligt var planlagt i slutningen af april. Det forhindrede coronaen imidlertid, så donationerne blev sendt direkte til modtagerne.

I alt er der i 2019-20 uddelt knap 50.000 kr. som Y’s Men’s klubben hovedsageligt har skaffet gennem salg på klubbens genbrugsmarked hver onsdag i Y’s Men’s Centret på Aalykkevej i Hobro. Også det har været lukket i en periode, men er nu er fuld gang og har også åben hele sommeren.

Klubben har desuden en indtjening ved at uddele kirkeblade i tre sogne i oplandet, ligesom klubmedlemmerne “i normale år” fungerer som medhjælpere ved den årlige Rebildfest.

I forvejen er klubbens medlemmer dog blevet godt informeret om enkelte af beløbsmodtagerne, hvilket er foregået på klubmøder før corona-tiden. Det gælder bl.a. “Barnets Blå Hus i Vesthimmerland”, der netop er flyttet fra det tidligere posthus til en villa i Aars. Det er et tilbud under Blå Kors om støtte og behandling for børn og unge med deres forældre, der har særlige udfordringer i deres tilværelse på grund af alkohol eller stofmisbrug. I huset er der både ansatte og frivillige medarbejdere til rådighed.

Tidligere på året havde klubben besøg af forstanderen og en beboer på Møltrup Optagelseshjem i Vestjylland, der er en næsten helt almindeligt hjem for hjemløse mænd i alle aldre. Fælles for dem er, at de ønsker at leve i et alkohol- og stoffrit miljø.

“Børnelejren på Langeland” er en forening, der udelukkende har til formål at kunne sende dårligt stillede børn og unge - sammen med deres pædagoger - på et ophold i landlige omgivelser på det sydlige Langeland.

Også projekter i udlandet har fået støtte, ganske vist gennem en lokal ildsjæl, Karen Pilgaard Nielsen, Hobro, der i otte år har samlet penge ind til et center “From Heart to Hand” i Ghana, der hjælper 20 familier og 53 børn. Tilskuddet går til opførelse af en hytte, der skal være bolig for børn og unge med voksne og volontører.

Sammen med de øvrige Y’s Men’s klubber i Danmark støtter Hobro-klubben et projekt i Bulgariens hovedstad Sofia, der under betegnelsen “Star of Hope” hjælper unge piger og forældreløse unge, der fylder 18 og derfor skal stå på egne ben.

Støtten fra Hobro er med til at drive en skole i en flygtningelejr i Congo, hvor ca. 300 børn har søgt tilflugt for borgerkrigen i landet. Hertil kommer støtte til et projekt for 2800 mennesker - både enlige og familier - der ad nye veje hjælpes ud af deres ensomhed.

Endelig er andre beløb sendt til KFUM og K lokalt og i Ukraine samt til støtte for gadedrenge i Kenya og krigsramte børn i Mellemøsten.